Klasiskā biskvīta kūkas recepte ir burvīga ar to, ka tā patiks gandrīz jebkuram gardas maltītes cienītājam. Galu galā zināms, ka klasika ir katra gaumei. Šodien mēs jums pastāstīsim par 4 biskvītu receptēm, kuras ir vērts atcerēties!
Jums vajadzēs tikai pareizās sastāvdaļas un nedaudz laika! Labu rezultātu mēs galvojam!
Šokolādes biskvīts
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 250 g cukura
- 200 g miltu
- 130 g augu eļļas
- 100 ml ūdens
- 40 g kakao
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 1 tējkarote soda
- 0,5 tējkarote sāls
- Vaniļas cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
Paņem atsevišķu trauku un sajauc 150 g cukura, kakao, ūdeni un augu eļļas. Maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad noņem maisījumu no uguns un ļauj tam atdzist. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Saputo baltumus ar sāli un atlikušo (100 g) cukuru. Šokolādes masā pievieno dzeltenumus un arī sakuļ. Atsevišķā bļodā sajauc izsijātus miltus, vaniļas cukuru un sodu, cepamo pulveri, tad pievieno šokolādes maisījumam un maisa līdz iegūta vienmērīga tekstūra. Viegli saputojot, iecilā olu baltumus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepšanas formu pārklāj ar capampapīru. Lej mīklu un liek cepeškrāsnī. Pārklāj ar foliju un cep 35 minūtes. Pēc tam noņem foliju un samazina uguni līdz 160 grādiem. Cep vēl 35 minūtes, līdz biskvīts gatavs. To var pārbaudīt ar zobu bakstāmo. Atdzesēto biskvītu patur istabas temperatūrā, pēc tam aukstumā apmēram 4-5 stundas. Tad tas neizžūs. Gatavs.
Vaniļas biskvīts
Sastāvdaļas:
- 6 olas
- sāls
- 150 g cukura
- 180 g miltu
- 1 g vaniļas cukura
Pagatavošana:
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Atdali baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus pārkaisa ar sāli un sāc kult. Putojot pievieno cukuru 4 daļās. Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumu un turpini kult. Jums jāsasniedz sulīga masa. Turpini kult vēl 3 minūtes, pievieno izsijātus miltus ar vaniļu un viegli samaisi mīklu ar karoti.
Lasi arī: Vienkārši noslēpumi kā izaudzēt 1000 gurķus uz 1 kvadrātmetru
Veidnes apakšdaļu izklāj ar cepampapīru. Pārlej to ar mīklu un vienmērīgi izlīdzini. Cep 45 minūtes, tad vēl 5 minūtes ļauj nostāvēties krāsnī. Izņem no krāsns un novieto biskvītu vēsā vietā.
Burkānu biskvīts
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 180 g cukura
- sāls
- 180 g augu eļļas
- 170 g rīvētu burkānu
- 240 g miltu
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 1 tējkarote soda
- Apelsīna miza
- 1 ēdamkarote citronu sula
- 1 tējkarote kanēlis
- 50 g valriekstu
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sajauc sāli, olas un cukuru un sakuļ ar mikseri lielā ātrumā 2 minūtes. Tad pievieno augu eļļu, citronu sulu un vēlreiz sakuļ masu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli. Viegli samaisa ar lāpstiņu. Pievieno burkānus, apelsīnu miziņu un riekstus. Samaisa, līdz iegūta viendabīga masa.
Pārklāj formu ar cepampapīru, uzlej mīklu un cep 180 grādos 25 minūtes. Pēc tam samazina siltumu līdz 160 un turpina cept vēl 40 minūtes.
Medus biskvīts
Sastāvdaļas:
- 6 olas
- 200 g cukura
- 0,5 tējkarote sāls
- 80 g medus
- 1 tējkarote soda
- 20 g miltu
- vaniļa un muskatrieksts
Pagatavošana:
Katliņā sajauc medu ar sodu. Novieto trauku uz vidējas uguns, nepārtraukti maisa. Masai jākļūst baltai. Turpini maisīt, līdz masa karamelizējas. Noņem no uguns un ļaujiet masai atdzist. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Olas baltumiem pievieno sāli un cukuru. Sakuļ olu baltumus līdz tiek iegūtas putas. Pievieno dzeltenumu un medus masu. Visu labi sakuļ. Pamazām pievieno miltus ar muskatriekstu un vaniļu. Viegli samaisa mīklu viendabīgā masā.
Tālāk viss vienkārši. Cep cepeškrāsnī 160 grādos 30 minūtes ar foliju un vēl pusstundu bez tās. Ļauj desertam atdzist un atstājiet vēsā vietā. Un šis ēdiens ir gatavs!
Lasi arī: Ātri pagatavojams ukraiņu nacionālais ēdiens: mazuriki, kas labāki par parastām kotletēm
Kuru biskvītu izvēlēties šodien, ir atkarīgs no jums. Šis gardais cienasts iepriecinās ikvienu. Un, ja jūs parādīsit iztēli un pievienosiet tam, piemēram, ievārījumu vai šokolādes krēmu, ēdiens kļūs vēl garšīgāks. Labu apetīti.
[…] Vai tiešām olas biskvītam nevajag atdalīt, bet uzreiz saputot ar cukuru? […]
[…] Vai tiešām olas biskvītam nevajag atdalīt, bet uzreiz saputot ar cukuru? […]
[…] Vai tiešām olas biskvītam nevajag atdalīt, bet uzreiz saputot ar cukuru? […]